Om uw visie op onze plannen te krijgen, hebben wij meerdere participatiebijeenkomsten georganiseerd.
19 oktober 2022
Op 19 oktober 2022 hebben de gemeente Wageningen, De Bunte Vastgoed en stedenbouwkundig bureau IMOSS een presentatie gegeven aan buurtbewoners en belanghebbenden. Hierbij hebben zij ook de buurtbewoners en belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling.
De gegeven presentatie kunt u hier downloaden.
De presentatie bestond uit 2 delen. In deel 1 heeft de gemeente uitleg gegeven over het proces en de planning. Aangezien er nog meer projecten in de omgeving spelen heeft de gemeente de samenhang met andere projecten in de omgeving toegelicht. Daarna heeft IMOSS uitleg gegeven over de locatie, de kenmerken en historie van de locatie en de context van de ontwikkeling. Dit zijn dan ook de uitgangspunten geweest. In deel 2 van de presentatie heeft De Bunte aan de buurtbewoners en belanghebbenden gevraagd om te reageren op deze uitgangspunten en zo aandachtspunten mee te geven voor het op te stellen plan. Tevens kon men in gesprek met de aanwezigen van de Gemeente, ontwikkelaar en stedenbouwkundig bureau.
De meest gestelde vragen van de participatiebijeenkomst zijn opgenomen in het kopje ‘veelgestelde vragen.’
22 maart 2023
Ook op 22 maart 2023 hebben De Bunte Vastgoed en stedenbouwkundig bureau IMOSS een presentatie gegeven aan buurtbewoners en belanghebbenden.
De gegeven presentatie kunt u hier downloaden.
In deze presentatie is er een eerste stedenbouwkundige schets toegelicht, waarbij ook toegelicht is welke reacties wel en niet meegenomen zijn in het nieuwe plan. Ook bij deze presentatie zijn buurtbewoners en belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling.
De meest gestelde vragen van de participatiebijeenkomst zijn opgenomen in het kopje ‘veelgestelde vragen.’
Nota van uitgangspunten
Door de positieve reacties na de participatiebijeenkomst op 22 maart is besloten om het ontwerp architectonisch uit te werken. Bij deze uitwerking is het stedenbouwkundig plan ook bijgeschaafd. Dit architectonische ontwerp en het aangepaste stedenbouwkundig plan is vastgesteld door de gemeenteraad en beoordeeld door de Commissie Ruimtelijk Kwaliteit. Deze vaststelling bestaat uit een nota van uitgangspunten, waar eisen aan het project in vastgelegd zijn. Deze nota van uitganspunten heeft de basis gevormd voor een derde participatiebijeenkomst.
9 juli 2024
Ook op 9 juli 2024 hebben de gemeente Wageningen, De Bunte Vastgoed, architectenbureau AGBvanDijk en stedenbouwkundig bureau IMOSS een presentatie gegeven aan buurtbewoners en belanghebbenden.
De gegeven presentatie kunt u hier downloaden.
In deze presentatie is er eerst een terugblik en een stand van zaken over de ontwikkeling gegeven door De Bunte Vastgoed. Hierbij is er ook aan de aanwezigen gevraagd op welke wijze zij graag betrokken willen worden bij de verdere uitwerking. Hierna heeft de gemeente een status gegeven van overige initiatieven in de buurt, om zicht te houden op de verschillende spelende ontwikkelingen in de buurt en hun samenhang. Hierna nam de architect het woord om het plan verder toe te lichten. Ook bij deze presentatie zijn buurtbewoners en belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling.
De meest gestelde vragen van de participatiebijeenkomst zijn opgenomen in het kopje ‘veelgestelde vragen.’
5 februari 2025
Op woensdagavond 5 februari heeft er weer een participatieavond plaatsgevonden. Dit keer in de raadszaal op het gemeentehuis. Dit was een gezamenlijke bijeenkomst met de Woningstichting Wageningen, gemeente Wageningen, Pius Floris en De Bunte Vastgoed.
Deze avond had met name twee thema’s: de parkeeroplossing en de effecten op de bestaande bomen. Middels een presentatie zijn de aanwezigen geïnformeerd en er was voldoende tijd voor vragen.
De gegeven presentatie kunt u hier downloaden.
De gemeente Wageningen startte de presentatie met de aanleiding en doel van de bijeenkomst waarna als snel de parkeeroplossing aan bod kwam. In nauwe samenwerking tussen de Woningstichting Wageningen, gemeente Wageningen en De Bunte Vastgoed is gezocht naar een gezamenlijke parkeeroplossing in het gebied waar de twee plannen elkaar raken: achter de twee-onder-één kapwoningen. Dit om meer parkeergelegenheid, minder verharding en een beter behoud van de bomen te creëren.
Na het toelichten van de oplossing was het woord aan Pius Floris om toe te lichten welk effect beide plannen op de bomen hebben.